Thuisbatterij

Het kopen van een thuisbatterij kan interessant zijn voor mensen met zonnepanelen die meer controle willen hebben over hun energieverbruik. Een thuisbatterij slaat de door zonnepanelen geproduceerde energie op, zodat deze later gebruikt kan worden wanneer het donker is. Dit helpt om minder afhankelijk te zijn van het elektriciteitsnet en je energierekening te verlagen.

Of het aanschaffen van een thuisbatterij voor jou interessant is, hangt af van verschillende factoren, waaronder de aanschafprijs van de batterij, de grootte van je zonnepanelen systeem, je energieverbruik en welke tarieven je hiervoor betaalt. Over het algemeen geldt dat hoe groter je systeem is en hoe hoger de energieprijzen zijn, hoe eerder er financieel voordeel behaald zou worden uit een thuisbatterij.

Door de salderingsregeling is het in Nederland op dit moment niet perse nodig een batterij te hebben, maar in de landen om ons heen wordt hier wel volop gebruik van gemaakt. Zodra de salderingsregeling afgebouwd gaat worden zal de vraag toe nemen en helpt Duurzaam Ideaal je graag verder.